An aircraft seating manufacturer in Dallas, TX ran out of space within their existing facility due to excessive company growth. Their facility engineering group had relocated to a temporary remote location in order to conduct operations and testing while our client considered options for housing their extra staff.

decorative wall panel illustration

Project Overview

Application: Office Space & Product Testing
Product:
OmniFlex Fire & Sound Panels (Gray)

Benefits Provided:

  • Low mess install - No disruption to the surrounding environment or threats to product quality
  • Maximized space with 2-story building design
  • Flexibility of relocation in the future, if needed
request a quote icon

The Challenge

As expected, costs were a major factor while considering physical expansion and constructing a second building would be expensive. Additionally, the current facility's owner would not provide compensation for new construction within our client's warehouse.

 
the solution icon

The Solution

Instead of constructing an entirely new building to house their engineering group, our client opted for modular construction due to the high level of cleanliness during the installation, as well as the inherent flexibility with prefabricated building components. A modular building could be relocated and reinstalled in the future if needed, allowing our client to take the building with them if they desired. This helped to affirm the costs associated with expanding their current location, since our client would be paying for the cost of construction, without any funding from the owner of their facility. As a high-end aircraft seating manufacturer, the overall cleanliness of the construction and installation was a major factor in their decision. Since pre-fabricated components can be installed cleaner that conventional construction, without disturbing the surrounding facility, it made sense to utilize modular components for this project.

 

Our client decided to maximize the available floor space within their existing warehouse by installing a 2-story inplant building. The 9-foot high upper level housed offices and desks for their engineering group, while the 10-foot high lower level provided an area for testing and evaluation. Expanding vertically allowed our client to house their entire engineering department, while conserving the lateral footprint of construction within their already limited space. This decision allowed our client to work on site as opposed to a separate location, saving the time and costs associated with traveling between two separate buildings.

Two-Story Modular Office Building

This website use cookies to improve our products and your experience on our website by evaluating the use of our website, products and services, to personalize content, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our website with our social media, advertising and analytics service providers. By agreeing to the use of cookies on our website, you direct us to disclose your personal information to these service providers for those purposes.

For more information, please see our Privacy Policy and, if you are a California resident, our Privacy Notice to California Residents.